середу, 4 листопада 2015 р.

Весняні турботи в саду.

 І яблуньки готуються до цвіту,
 Маленькі груші в ріст уже пішли,
 І скільки в тому щастя, скільки світу!
 Дивлюсь на це і радістю живу.

           Наш шкільний сад – це чарівне місце! Приємно коли розцвітають яблуні та груші, сливи та вишні, радують школярів соковитими та стиглими плодами. Звідусіль лунає веселий спів та щебет птахів. Все навколо наповнюється кольорами, звуками, запахами і від цього кожному стає весело на душі. 
           Теплого весняного дня учні 5 – А класу разом зі своїми батьками вирішили примножити шкільний сад кущами смородини. Відповідальне завдання стояло перед учнями. Адже необхідно було скопати грунт, зробити ямки під кущі, внести перегній. Хвилювалися, що не впораються самі. Тому і відгукнулися на допомогу батьки, які разом з дітьми посадили 20 кущів смородини. Крім того допомагали впорядкувати шкільні клумби, висадили первоцвіти. Я впевнена, що в кожному сердечку п’ятикласників загорівся вогник доброти. який врятує світ від екологічної катастрофи. 
          Я, як класний керівник, прагну зробити батьків своїми справжніми щирими помічниками. Ще Василь Сухомлинський писав: «Тільки разом з батьками, спільними зусиллями, вчителі можуть дати дітям справжнє людське щастя». Адже, від того, як ставляться до школи батьки, залежить і ставлення до неї їхніх дітей. І саме спільна робота батьків і дітей є запорукою успішної адаптації п’ятикласників в умовах старшої школи. 
             Я думаю, що наша праця в майбутньому принесе щастя багатьом людям. Адже кожен зможе дослухатися до співу безлічі птахів. подивитися на тендітні квіточки , які щільно вкриють прекрасною та різнобарвною ковдрою теплу землю. Хотілося б, щоб всі бачили та відчували красу природи. А якою гарною стане наша Земля, якщо кожна людина посадить одне дерево, а ще краще – два. або три! Саме з дерева, посадженого власноруч, починається Батьківщина і патріотичне виховання. 
        Посади своє дерево і доведи свою любов до міста, вулиці, до людей! 

 Бондар Лариса – вчитель біології. класний керівник 5 – А класу
Деражнянського НВК«Загальноосвітня школа І – ІІІ ст. №3, ліцей»

Немає коментарів:

Дописати коментар